Akcióink és kiemelt ajánlataink

Csoportos nyelvtanfolyamok!

Már csak Te hiányzol!

Iratkozz be az őszi tanfolyamaink valamelyikére!

Válaszd ki, hogy típusban, árban, időben melyik illik a legjobban a nyelvtanulási céljaidhoz!

Szeretnél nyelvvizsgázni? A legjobb helyen jársz!

Tanulj és nyelvvizsgázz a salgótarjáni Katedra Nyelviskolában!

Nyelviskolánkban, salgótarjáni helyszínnel háromféle akkreditált nyelvvizsga közül választhatsz:

TELC, EURO, ITK-ORIGO nyelvvizsgák.

A nyelvvizsgák időpontjait a vizsgaközpontok honlapján, vagy oldalunkon ITT találod.

A vizsgára való felkészülésed folyamatosan segítjük nyelviskolánk Facebook oldalán.

Vizsgafelkészítő könyveket választhatsz az ILS Könyvesbolt webáruházából.

A nyelvvizsgákra felkészülhetsz csoportos nyelvtanfolyamainkon.

Ha egyénileg szeretnél készülni, válaszd a Privát Katedra egyszemélyes felkészítését.

Ha kérdésed van, írj a salgotarjankatedra@gmail.com címre!

Jelentkezz a 2017. szeptember 30-i TELC nyelvvizsgára!

 

Tanfolyamkínálatunk

 

Érdemes átgondolnod, hogy a vizsgáig nyelvtani vagy szókincsbeli vagy hallásértési, szövegértési készségeid kell-e - célirányosan gyakorolni.

Ehhez ajánljuk a TELC írásbeli felkészítő könyvet, melynek feladatait érdemes többször is megcsinálni. Ha nincs meg ez a könyved, nálunk személyesen, vagy a webáruházban be tudod szerezni.

Ha a nyelvtani rendszerezés hiányzik, 2 könyvet ajánlunk hozzá: az Oxford Angol Nyelvtant, ill. az igeidők rendszerezésére pedig az Igeidők című könyvet.

Ha a szókincsed akarod fejleszteni, vagy a hallásértés készséged, akkor jó szívvel ajánljuk az 5Perc Angol Magazint, melynek korábbi számait már 650 Ft-os áron megveheted a könyvesboltunkban.

Próbavizsga lehetőség

Ha pontosan nem tudod, hogy megfelel-e a tudásszinted a választott nyelvvizsgán, érdemes bejelentkezni egy próbavizsgára, ahol megcsinálsz egy írásbeli és / vagy szóbeli vizsgát, melyet utána a vizsgáztató elemez veled. A próbavizsga díja 2.500 Ft / vizsgarész. Ha kérsz hozzá tanári privát órát, annak a díja 3.500 Ft / tanóra.

Ha érdekel ez a lehetőség, küldj e-mailt a salgotarjankatedra@gmail.com e-mail címre!

Intenzív angol/német nyelvi tanév - 3,6,9 hónap

Kedves nyelvvizsgára készülő!

Ugye tudod? Ha van nyelvvizsgád - tiéd a világ, újabb és újabb lehetőségek nyílnak meg előtted!

 

Persze nem azért kell a nyelvvizsga, hogy legyen még egy papírod, hanem azért, mert a nyelvvizsgára való felkészülés erősen motivál arra, hogy minden nyelvi készségedben fejlődj.

 

Hogy jobban értsd az angolt, hogy jobban tudj beszélni bármilyen szituációban, hogy meg tudd érteni az olvasott szövegek lényegét, hogy le tudd írni angolul/németül, ha szeretnél elintézni valamit.

 

Nyelviskolánk, a KATEDRA Salgótarján évek óta indítja a 3-6-9 hónapos IDEGEN NYELVI TANÉV programját. Mondhatjuk, hogy ebben voltunk/vagyunk talál a legsikeresebbek, hiszen az elmúlt húsz évben a kiválóan képzett nyelvtanáraink sok-sok fiatalt és felnőttet készítettek fel sikeresen a különböző típusú nyelvvizsgákra.

 

GAP YEAR! Csinálj magadnak egy „szabad évet” – a nyelvtanulásra!

 

Legyen az érettségi, felsőoktatási tanulmányok vagy éppen megszűnő munka után egy olyan szabad éved, melyet arra szánsz, hogy megtanulsz rendesen angolul/németül. Ez nem megy „villám” módszerekkel, hirtelen felindulásból: ehhez komoly elhatározás és - és előképzettségtől függően – minimum 3-6-9 hónapos felkészülés kell.

 

Tudnod kell, mi a célod?

A középfokú vagy felsőfokú nyelvvizsga, jól megtanulni beszélni , szabadon kommunikálni…

 

Tudnod kell, hol tartasz a kitűzött célodhoz képest?

 

Ahhoz, hogy jól válaszd meg az időtartamot, felajánlunk egy INGYENES szintfelmérőt, melynek alapján javaslatot teszünk a felkészítő típusára, időtartamára. A jelentkezésedet követően értesítünk a szintfelmérő időpontjáról.

 

Tudnod kell, mennyi időt szánsz rá?

 

3 hónapot? Fél évet? Rászánsz egy tanévet? Ha komoly célokat tűztél ki magad elé, akkor a nyelvtanulást nem lehet rövid időszakra tervezni, hol elkezdeni, hol abbahagyni…. Ne sajnáld magadtól ezt a néhány hónapot! Meglátod, megtérül ez az időbefektetés!

 

 

Tudnod kell, mennyi pénzt szánsz a felkészülésre?

 

Sokan elkezdik, aztán abbahagyják a felkészülést, akár több évet is rászánnak erre, nem is számolják, hány órát, mennyi pénzt költöttek már iskolára, magántanárra? Ennek a mi programunknak az az előnye, hogy CÉLIRÁNYOSAN készít a kiválasztott nyelvvizsgára.

 

Milyen nyelvvizsgákra készít fel a program?

 

A KATEDRA Salgótarján - mint engedélyezett felnőttképző intézmény -háromféle, államilag elismert nyelvvizsga akkreditált vizsgahelye. Ezek:

  • EUROEXAM angol / német nemzetközileg és államilag elismert nyelvvizsga / www.euroexam.org

  • TELC angol / német nemzetközileg és államilag elismert nyelvvizsga / www.telc.hu

  • ITK-ORIGO angol /német államilag elismert nyelvvizsga / www.itk.hu

 

Mi ezekre a fenti nyelvvizsgákra tervezzük az idegen nyelvi tanév felkészítő programját, hiszen jól ismerjük ezeket a vizsgakövetelményeket és rendelkezünk felkészítő tananyagokkal, próbavizsga tesztekkel, vizsgafelkészítő tapasztalatokkal és oktatnak nálunk akkreditált nyelvvizsgáztatók is.

A program engedélyszáma: E-000098/2014/C001

 

A program tartalmaz próbavizsgákat is, melyért nem kell - mint általában -külön 5.000 Ft-ot fizetni, hanem része a tanfolyami díjnak.

Úgy gondoljuk, hogy ezek az előnyök nagyban hozzájárulhatnak, hogy sikeres legyen a felkészülésed a kiválasztott nyelvvizsgára. Ehhez persze szükséges a Te céltudatos készülésed is.

 

Kinek szánjuk a programot?

 

  • Érettségizett fiataloknak, akiknek a továbbtanulásához kell a nyelvvizsga

  • Olyan fiataloknak, akiknek van már középfokú nyelvvizsgájuk, de szükséges számukra a felsőfokú nyelvtudás

  • Felsőoktatásban végzett fiataloknak, akiknek kell a diplomához a nyelvvizsga

  • Olyan felnőtteknek, akik jobb pozíciót érhetnének el a munkájukban nyelvvizsga/magasabb szintű nyelvtudás birtokában

  • Olyan felnőtteknek, akiknek a külföldi munkavégzéshez szükséges magabiztos nyelvtudás

  • Álláskeresőknek, akik a nyelvvizsga birtokában növelhetik a munkába lépési esélyeiket

 

Jelent-e ez a program tanulói jogviszonyt?

 

A nyelviskola ezt a képzést mint az NFSZH által engedélyezett intézmény, engedélyezett programjaként valósítja meg.

Bár a képzés tanórái jellemzően napközben lesznek – vagy délelőtt, vagy délután vagy hétvégén, a jelentkezők igényei alapján – ettől függetlenül ez a képzési forma nem jelent nappali tanulói jogviszonyt. A nyelviskola a programra felnőttképzési szerződést köt, vállalva, hogy teljesíti az ígért kötelezettségeit.

 

Mennyibe kerül a program?

 

Kedvezményes áron hirdetjük ezt a programot, mivel azt szeretnénk mindenki igénybe tudja venni, akinek komoly elhatározása, hogy ebben a tanévben nyelvvizsgát szerezzen.

 

A program kedvezményes óradíja: 650 Ft / 45 perces tanóra.

 

Lehet havonta is fizetni, előzetes havidíj befizetéssel. A havi díj a tervezett óraszám alapján kerül meghatározásra, függetlenül attól, hogy esetleg valaki elmaradt-e valamelyik óráról.

Ha például heti 2x3 órában jársz, az havi 24 órát jelent, melynek havi díja 15.600 Ft. Lehet persze ennél alacsonyabb és magasabb óraszámú nyelvtanulást is tervezni. (Ahhoz, hogy intenzív legyen a nyelvtanulásod a kis óraszámú program mellé is sok házi feladatot adunk.)

Tudjuk, hogy még ezt az alacsony díjat sem könnyű biztosítani, de nyilván tudod, hogy sok helyen ennél sokkal magasabb árat találnál – a feltételekről és garanciákról nem beszélve…

 

Mikor indul a program?

 

Jelenleg a jelentkezési időszak tart, terveink szerint szeptember közepéig, mivel sokféle érdeklődő jelentkezését várjuk, akik a 2017. december és 2018. június közötti vizsgaidőszakokban szeretnének angol vagy német nyelvvizsgát tenni. Ezt követően összesítjük a jelentkezéseket és tájékoztatunk arról, hogy melyik nyelvvizsga szintre, milyen nyelvvizsga típusra van csoportos jelentkezés.

Terveink szerint a képzések szeptember 3. hetében indulnak.

 

Honnan tudhatom, melyik típusú – 3-6-9 hónapos – felkészítőre jelentkezzem?

 

A program indítását megelőzően lesz lehetőség ingyenes előzetes tudásszint felmérőre, melynek alapján meghatározzuk melyik típusú tanfolyamra javasoljuk a beiratkozást a sikeres nyelvvizsga érdekében. Addig is le tudod tesztelni a pillanatnyi nyelvtudásod a www.salgotarjan.katedra.hu oldalon az „Online jelentkezés és szintezés” menüpontra kattintva.

 

 

Ha nem használod jelenleg aktívan a nyelvet, akkor ne lepődj meg, hogy alacsonyabb szintet tudsz jelenleg elérni, de éppen ezért kell az intenzív csoportos vizsgafelkészítő, hogy a korábban megszerzett nyelvtudásod aktívvá váljon.

Tapasztalatunk szerint nagyon kevés olyan nyelvtanuló van, aki képes magát motiválni, hogy tartósan, önállóan készüljön fel egy nyelvvizsgára. Szerintünk sokkal élvezetesebb és sokkal hatékonyabb, ha nyelvtanári irányítással egy jó csoportban, motivált résztvevők körében készülsz fel.

Arra is van lehetőség, hogy ha 3 hónapos képzésre jelentkezel, ami januári nyelvvizsgát jelent, hogy esetleg mégsem januárban mész el vizsgázni, hanem szükség esetén meghosszabbítod a felkészülésed. Az a célunk, hogy valódi, reális képet adjunk arról, hogy sikerülne-e „élesben” is a nyelvvizsgád, tehát akkor fogjuk javasolni a jelentkezést, amikor erre készen állsz.

 

A kezdésig is fejlesztheted a nyelvtudásod

Kedves nyelvtanuló!

 

Remélem, tájékoztatónkból sok információhoz jutottál. Kérlek, népszerűsítsd mások felé is ezt a rendkívüli programot, melyben valóban az a célunk, hogy felkészülhess a sikeres nyelvvizsgára.

Akkor tudjuk elindítani és ilyen kedvező áron biztosítani a programot, ha van rá elegendő jelentkező.

 

Itt lehet a programra jelentkezni:

 

Megköszönjük, ha továbbítod ezt a levelet vagy a jelentkezési linket a nyelvvizsgára készülő ismerőseidnek is.

 

Hamarosan értesítünk az ingyenes tudásszint felmérő időpontjairól.

 

Ha további kérdésed van, írj a salgotarjan@katedra.hu címre!

Ingyenes szótanító APP

Ha angolt vagy németet tanulsz nálunk csoportban, akkor van számodra egy jó hírünk: nyelvtanfolyamod mellé szeptembertől egy online szótanító alkalmazást adunk, ingyen! 

Az alkalmazásban megtalálod a tanfolyamod szintjének megfelelő szókészletet (angol A1-B2, német A1-B1 szintig) hangfájlokkal, példamondatokkal együtt. Az appot okostelefonodon, tableten is használhatod, amikor csak akarod!

A hozzáférésedet a tanfolyam kezdete után kapod meg e-mailben!

Az Szótanító kb. 5 700 szót tanít meg és tartalmaz egy kb. 90 000-es ingyenes szótárt is.

A program a szavakat példamondatok segítségével szövegkörnyezetben, összefüggésében tanítja. Lehetővé teszi, hogy rutinfeladatok közben, félaktív időnkben is tudjunk tanulni, pl. bizonyos fajta edzés közben, konyhai teendők, mosogatás, főzés, vagy pl. autóvezetés közben. Így a nagyon elfoglalt emberek is külön időráfordítás nélkül, idejük jobb kihasználásával nyelvet tudnak tanulni!

Hatalmas szókészlet

Rengeteg,  szót és példamondatot lehet megtanulni segítségével. A program egy fáradhatatlan szótanító gyár, fáradhatatlanul belénk sulykolja a szavakat.

A program a nyelvtanulásnak legfárasztóbb, leghosszadalmasabb részében ad érezhetően nagy segítséget! 

   

 

A szavakat szövegkörnyezetben tanítja

A program az szavakat példamondatok segítségével szövegkörnyezetben, összefüggésében tanítja. Tapasztalat az, hogy hatékonyabb és könnyebb megtanulni egy egész mondatot, mint egyetlen szót. Így a szavakat rögtön használni is tudjuk, mert mondatba vannak foglalva. Könnyebb így megjegyezni a szavakat, mert hozzá vannak kapcsolva egy érzéshez, jellemző helyzethez, stb.

    

 

Beszélő szókártyák

A program speciális szókártyákkal tanítja meg és kérdezi ki a szavakat ill. kifejezéseket. 

 

 

   

Kikérdezés funkcióval

A kikérdezés funkcióval ellenőrizhetjük le, hogy az ismertnek bejelölt szavakat tényleg jól megtanultuk-e.

Saját szólista is összeállítható, amely használható saját vagy pl. gyerekeink házifeladatának gyors megtanulásához és kikérdezéséhez. A program segítségével a nyelvtudással nem rendelkező szülők is ki tudják kérdezni gyerekeiket!

   

 

Edzés és rutinfeladatok közben is

A telefon képernyőjének kikapcsolás után is folytatódik a hanganyag lejátszása, a szavak és példamondatok ismétlése, (egyelőre csak Androidnál) így pl. edzés közben is lehet tanulni. Fülhallgatók speciális lejátszás indító/megállító gombját is kezeli a program.

   

 

Mini szótárként is használható

A szótanító program egyben egy ingyenesen használható mini szótár. A példamondatokban keresés egy egyedülálló lehetősége a programnak!

   

 

Egyszerű kezelés, mégis sok funkció

A szótanuló program annak ellenére, hogy sok funkcióval rendelkezik, mégis kezelése olyan egyszerű, hogy még gyerekek is tudják használni. Többfajta tanulási és kikérdezési mód közül lehet választani, és ezek működése részletesen paraméterezhető.

Android / iPhone / Windows Phone / Windows

Jelenleg a Szótanító program Windows-on, Windows Phone-on, Android-os telefonokon, tableteken és iPhone-on, iPad-on érhető el.

Tanfolyamod mellé, ingyen!

Subscribe to Akcióink és kiemelt ajánlataink

Kapcsolat

Kövess minket

Vélemények

"Azért szeretek ide járni mert itt nagyon kedves, barátságos és segítőkész mindenki. Az órák nagyon jó hangulatban telnek és persze mindenki számíthat segítségre ha nem ért valamit.

„Minden ember számára fontos lehet az idegen nyelv tanulása. Úgy érzem a Katedra Nyelviskolában kitűnő munka folyik. A légkör barátságos, a tanárok jól képzettek.

"Azért választottam a Katedrát, mert hallottam, hogy nagyon jók az eredmények és a felkészülést támogató tanárok. Nagyon jó volt a csapat, az oktató és a tanfolyamszervező.

"Nagyon meg vagyok elégedve a Katedra iskolával. Az Interneten, a honlapon megfelelő a tájékoztatás. Az e-mail címemre folyamatosan kapom az információkat.

"A saját tempónkban haladhatunk a tanulmányainkban. 4 hónap alatt többet tanultam, mint a középiskolában. "

„A Katedra nyelviskolát egy szóval tudnám jellemezni: profizmus.

"Azért a Katedrát választottam, mert a lakóhelyemhez közel, jól megközelithető helyen van és jó a hírneve. Valóban jók a tanárok, és az árak is.

"Az én véleményem a Katedra iskoláról abszolút pozitív. Nagyon szeretek ide járni tanulni, a csoport fantasztikus, nagyon jól érzem magam minden alkalommal.

"A kis létszámú csoportokban könnyű a tanulás, és az óra pörgős, nem unatkozom, és tudunk beszélni. Szerintem a Katedra egy nagyon jó hely, ahol még a tanulás is élvezetes és sose unalmas.

"A Katedra Nyelviskola nagyon családias légkört teremt illetve a tanárok alaposan felkészültek az órákra és a maximumot nyújtják a diákok számára!